Hormonsters
Praktijk Given

Hormonsters?

Een tijdje terug kwam ik bovenstaand scheldwoord over onze hormonen tegen. Het deed mij glimlachen. Maar feit is wel dat klacht nummer één binnen mijn praktijk te maken heeft met jawel, hormonen! Hoe kan dit? En is het écht normaal dat wij vrouwen zoveel last van deze “monsters” hebben?

Hormonsters

Hormonen: monsters of super helden?

Voor veel vrouwen onder ons zijn het ware hormonsters! Maandelijks terugkerende ellende, buikpijn, hoofdpijn, pukkels, een spijsvertering die op z’n kop staat en een humeur dat zó prikkelbaar is dat een cactus er niks bij is. Maar ook buikvet, een slechte huid, een opgezette buik, een zwak immuunsysteem en weinig energie zijn veel voorkomende klachten. Onomkeerbaar of enkel wat af te zwakken door aan “de pil” te gaan? Nee, gelukkig niet zeg! Je kunt je lichaam zelf prima een handje helpen. Heel natuurlijk en veel gemakkelijker dan je denkt.

Leefstijl! Een gezonde balans in je voeding, beweging en stresslevel is de nummer één. De beste voeding voor je lichaam en daarmee voor je hormonen zijn de onbewerkte natuurproducten. Belangrijk is wel dat je lichaam ze ook goed kan verteren. Het is per persoon verschillend, maar opvallend is dat gluten en zuivel vaak grote stoorzenders zijn en de hormonen uit hun balans halen. Ook chemische stofjes uit bestrijdingsmiddelen, plastics en kunststof en de niet-natuurlijke verzorgingsproducten zijn het vermijden waard. Zij kunnen zogenaamde xeno-oestrogenen bevatten en verstoren hiermee de hormoonbalans. En wat dacht je van bijvoorbeeld cholesterolverlagers of ibuprofen? Sterren in het verstoren van je geslachtshormonen.

Af en toe je lichaam even opschonen en wat bewuster nadenken over wat je in je mond stopt en op je lichaam smeert, brengt al een heleboel hormoonvreugde. Help je lever een handje, want na gedane diensten worden je hormonen afgebroken door jouw lever. Als de lever niet in goede conditie is, kunnen er teveel hormonen of hormonale afvalproducten in jouw bloed blijven circuleren. En je begrijpt het vast al: dat gaat klachten geven.

Als laatste tip: ont-span! Daar worden je hormonen (en jijzelf) bijzonder gelukkig van! Stress is een medeoorzaak van insulineresistentie en suikerziekte, aandoeningen die vaak gepaard gaan met overgewicht. En vanuit overgewicht creëren we weer andere problemen...

Loop je hierop vast, heb je hulp nodig en wil je weten welke hormonen bij jou opschudding veroorzaken? Met bioresonantie kunnen we onmiddellijk de hormonsters vinden en gaan we kijken of we er weer superhelden van kunnen maken.

Terug naar je eigen energieke levenslust!


Lummie Maria

Dit blog artikel is geschreven door Lummie Maria, een gepassioneerde bioresonantie - en natuurgeneeskundig therapeut. Daarnaast is zij al ruim 20 jaar drogist in hart en nieren. Lummie Maria heeft zich gespecialiseerd in de homeo-en fytotherapie, in voeding, orthomoleculaire supplementen, Bach Bloesemtherapie en overige natuurlijke levenswijzen. Lees meer over Lummie Maria