Behandelingen
Praktijk Given

Bioresonantie
Lichaamscellen in natuurlijke balans

​Bioresonantie is een prachtige therapievorm die uitgaat van het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Alles is energie. Of we het nu hebben over een kopje koffie, een milt, een bloem of een baksteen, op het moment dat deze onder een microscoop wordt gelegd zul je zien dat elke cel een eigen trilling heeft. We noemen dit een frequentie. Zo bestaat ons lichaam uit biljoenen cellen die allemaal hun eigen frequentie hebben. Door omstandigheden zoals een verkeerd voedingspatroon, medicijnen, Electro smog en dergelijke kunnen deze frequenties verstoord raken en kunnen er klachten gaan ontstaan.

Met de bioresonantie meetapparatuur kan informatie worden verkregen over de werking van organen zoals onze nieren, de lever en darmen, maar ook van bijvoorbeeld weefsel zoals spieren, zenuwen en slijmvliezen. Ook invloeden van buitenaf zijn meetbaar zoals de bacteriën, virussen en parasieten. Als we de oorzaak van de klacht hebben opgespoord, kunnen we werken aan het opheffen van de verstoring. Je kunt dit vergelijken met een radio die net naast de juiste frequentie zit, de zender geeft dan een ruis. Een verstoring. Door de zenderknop de juiste kant op te draaien pik je de goede frequentie weer op en is er weer helder geluid.

Met bioresonantie kunnen zowel acute als chronische klachten worden behandeld.

Bach Bloesem Remedies
Ondersteuning voor energieke levenslust

​De Bach-bloesemtherapie ontleent zijn naam aan de ontdekker dr. Edward Bach (1886-1936). Hij was gedurende meer dan twintig jaar in Londen werkzaam als arts, bacterioloog en homeopaat. De Bach bloesem remedie is een eenvoudige en natuurlijke genezingsmethode door middel van achtendertig verschillende bloemen van in het wild groeiende planten, struiken en bomen. Deze begaafde dr. Edward Bach kwam tot het inzicht dat de werkelijke oorzaak van ziekte niet zozeer op lichamelijk niveau, maar eerder in een disharmonie in de psyche moet worden gezocht. De Bach bloesems werken dus vooral op de psyche van de mens. Ze worden ingezet bij klachten als (faal)angst, onzekerheid, besluiteloosheid, ongeduld, et cetera, en ter voorkoming en verlichting van lichamelijke klachten. Eén van de grote voordelen van de Bach bloesem remedies is dat ze geen bijwerkingen hebben en in combinatie mogen worden gebruikt met andere medicatie en therapievormen.

Bij praktijk Given zijn losse Bach bloesems te verkrijgen, maar ook kan de remedie op maat worden samengesteld.

Natuurgeneeskunde
Natuurlijk op weg naar energieke levenslust

​Natuurgeneeskunde is zo oud als de mensheid. Hoe komt het toch dat iets dat er vanaf de schepping al was als alternatief gezien wordt? Vaak wordt vergeten dat onze huidige medische wetenschap haar oorsprong heeft in de planten- en kruidenleer. Een aspirientje is geboren vanuit de wilgenbast en ook de welbekende morfine dankt zijn bestaan aan de papaver. Dit zijn slechts twee van de vele voorbeelden van natuurlijke middelen die in de loop van de tijd gesynthetiseerd zijn. In zijn natuurlijke vorm geven deze medicijnen minder tot geen bijwerkingen en blijken zij minstens zo effectief. De natuurgeneeskunde gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Er wordt gekeken naar de persoon in zijn geheel, lichaam en geest, in plaats van enkel naar de klacht of kwaal. Zo wordt op zoek gegaan naar de oorzaak van de problemen in de gezondheid en gaan we op weg naar herstel en behoud van vitaliteit.

Praktijk Given maakt tijdens de consulten gebruik van haar kennis wat betreft de Homeo- en Fytotherapie, de Bach Bloesemremedies en de orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer.

Leefstijl
Leven in energieke levenslust

Waarom staat leefstijl tussen de behandelingen? Is dit niet gewoon iets wat je zelf hoort op te pakken? Leefstijl. Ja, dat is het zeker. Niemand kan jouw leefstijl veranderen, de beste therapeut en de meest geschikte coach gaan dat niet voor elkaar krijgen. De enige die capabel genoeg is om dat te bewerkstelligen, dat ben je zelf. Maar soms lukt het je even niet. Vermoeidheid speelt je parten, stress houdt je bezig, je beweegt te weinig en ’s morgens uitgerust en opgewekt opstaan is ook iets wat je al een poosje niet meer ervaren hebt. Misschien heb je last van overgewicht, zit die bank ’s avonds veel lekkerder dan je sportschoenen. Misschien drink je nét iets te veel alcohol of lukt het je maar niet om van het roken af te komen, terwijl je tegen jezelf zegt dat het zo langzamerhand toch wel beter zou zijn daar afstand van te gaan nemen. De levenslust ontbreekt en de energie is ver te zoeken. Dáárom staat leefstijl dus tussen de behandelingen. Als jou de moed, de kracht of gewoonweg de kennis ontbreekt om die stap richting een gezond en energiek bestaan te zetten, dan kan praktijk Given net dat extra zetje voor je zijn om je te ondersteunen en te helpen. En daarna kun je het gewoon weer zelf!

Heerlijke voeding, beweging op maat, een goede nachtrust , een heldere mindset en plezier in het leven; het is jouw manier van leven. Jouw leven in stijl.

A natural gift is Given
Hoe kan ik je helpen?

Contactgegevens