Energieke Levenslust
Praktijk Given

Enkele weken geleden plofte ze futloos in de stoel: “ik ben er ZÓ klaar mee, BAH!”. Ze liep al een poosje uitgeblust rond en na een pittige verkoudheid die haar op dat moment wilde vloeren (maar waar uiteraard geen tijd voor was), leek ze er niet meer bovenop te komen.

Ze sleepte zichzelf ’s morgens het bed uit, ging zuchtend door de dag en liet zich ’s avonds weer uitgeteld op bed vallen. Ze zat zichzelf behoorlijk in de weg. En niet alleen zichzelf kan ik je zeggen, ook haar man en kinderen liepen geregeld op eieren, omdat zij niets meer verdragen kon en eigenlijk alles voor haar te veel was.

Het moest anders! Ze wilde weer energiek leven! Ze wilde weer barstensvol levenslust en opgewekt haar dag beleven. En ja, daar gaf ik haar natuurlijk groot gelijk in. Want er is toch niets heerlijker dan ’s morgens enthousiast je bed uit springen; klaar voor de dag en benieuwd naar wat deze je weer brengen gaat?

Futloos zijn, energieloos zijn, het heeft áltijd een reden. Het komt altijd ergens vandaan. Je bent nooit “zomaar” moe. Maar ja, hoe kom je nu achter die bron?

Energieke Levenslust

Bioresonantie is voor mij hét middel om het lichaam eens even goed te doorlopen. Zijn er tekorten in voedingsstoffen, is er een intolerantie of soms een allergie voor (voedings)stoffen, is er een belasting met medicijn- of milieustoffen, elektrosmog, bacteriën of schimmels? Schieten je hormonen als een malle alle kanten op, ligt het aan je leefstijl? En ga zo nog maar even door, het zijn stuk voor stuk mogelijkheden die een reden kunnen zijn van de uitputting waar je last van hebt. Door heel simpel het lichaam te testen op bovenstaande punten kunnen we doorgaans heel snel de vinger op de zere plek leggen en letterlijk aan het werk gaan om het energielevel weer op te krikken.

“We?” zul je misschien denken? Ja, we! Want op het moment dat we de oorzaak gevonden hebben, dient daar een oplossing te komen. Ik ben degene die meet, die je adviezen geeft wat betreft je leefstijl, voeding, aanvullingen en dergelijke, maar jij bent degene die het vervolgens moet gaan doen. Dat betekent niet dat je plotsklaps alles om moet gooien of dat je alleen nog maar mag kauwen op blaadjes sla en enkel aan de groene smoothies mag, welnee! We kijken samen wat bij je past en gaan stap voor stap te werk. Heerlijk!

En mijn uitgebluste cliënte? Die zat gisteren weer vol energie in de stoel. Na de zomer zien we elkaar weer voor een korte check up. Het gaat goed! “Ik heb er weer zín in” zei ze. En dát maakt nou dat ik elke dag weer zin heb in mijn werk en cliënten. Het mes snijdt altijd aan twee kanten: ik krijg er energie van!

Wil jij jezelf alvast voorzien van wat extra energie? Kijk dan allereerst eens naar je voeding. Gemaksvoedsel (o.a. repen, koeken, chips, vette snacks en energiedrankjes) wordt bijna overal aangeboden. Het wordt je bijzonder gemakkelijk gemaakt om ongezond te eten, gemaksvoedsel is namelijk overal verkrijgbaar. Zorg dat je thuis altijd voldoende verse ingrediënten hebt klaarliggen voor een gezonde snack of maaltijd. Paprika’s, komkommers, tomaatjes, maar ook heerlijk zomerfruit, pure chocolade en bijvoorbeeld noten maken van eten een feest. Gezond eten is geen straf en zéker geen dieet.

Een groene smoothie (komt ‘ie toch nog aan bod) gemaakt van dagverse bladgroenten met bijvoorbeeld 2 stuks fruit en een beetje Macapoeder geeft je onmiddellijk energie, maar ook een goed gevuld gevoel dankzij de vele vezels van de bladgroenten. Een ontbijt met een hoog gehalte aan vezels geeft daarnaast ook meer energie en alertheid tot aan de lunch.

En hoewel we allemaal weten dat water drinken belangrijk is om gezond te blijven en ons goed te laten functioneren, zijn veel mensen nog steeds gedehydrateerd. Bijzonder vind ik dat. De meest simpele en goedkope tip voor meer energie, is wellicht zó simpel, dat het volgens sommigen misschien “niet zo simpel kan zijn.” Ik zou zeggen: “doe het gewoon eens, ga drinken en neem drie keer per dag 3 glazen water (zie mijn blog: Opgeruimd staat netjes) en ervaar gewoon eens wat het voor je doet. Uit onderzoek* is gebleken dat zelfs een lichte dehydratatie al zorgt voor stemmingswisselingen, concentratieproblemen, hoofdpijn en vermoeidheid.

*Bron: Dr. F. Batmanchelidj “water, het goedkoopste medicijn”.

Maak kleine stapjes, deze kunnen namelijk al een groot verschil maken. Je hoeft niet in één keer je hele voedingspatroon om te gooien, dat houd je doorgaans ook niet vol. Het is nooit te laat om te beginnen met gezonde voeding. Ieder jaar vernieuwt ongeveer 80 procent van je lichaamscellen zich. Je lichaam verandert voortdurend, het maakt iedere dag nieuwe cellen aan. Dat houdt dus in dat je lichaam na een jaar is opgebouwd uit alles wat je in dat jaar hebt binnengekregen aan voedingsstoffen. Zo ben je dus letterlijk wat je eet en daar heb je dus invloed op. Zo zorg je ervoor dat je meer energie krijgt en meer energie overhoudt, zelfs na een lange werkdag. Hoe lekker is dat?

Ik wens je een mooie zomer en natuurlijk energieke levenslust!


Lummie Maria

Dit blog artikel is geschreven door Lummie Maria, een gepassioneerde bioresonantie - en natuurgeneeskundig therapeut. Daarnaast is zij al ruim 20 jaar drogist in hart en nieren. Lummie Maria heeft zich gespecialiseerd in de homeo-en fytotherapie, in voeding, orthomoleculaire supplementen, Bach Bloesemtherapie en overige natuurlijke levenswijzen. Lees meer over Lummie Maria