Alles op z'n kop door elektrosmog
Praktijk Given

“Dat méén je niet?!” Grote verontwaardigde ogen keken mij aan. “Mag ik dan helemaal nooit meer die draadloze koptelefoon op mijn hoofd?!” “Euh, nou…voorlopig niet nee”. “En die wekker dan? Hoe moet ik nu dan zien hoe laat het is?!” Zacht mopperend plofte ze met gekruiste armen op de bank neer. “Fijn!”

Alles op z’n kop door elektrosmog.

Elektrosmog. Wel eens van gehoord? Zo af en toe waait er eens een artikel in de media voorbij over dit fenomeen. Persoonlijk had ik er niet zoveel mee. Uiteraard was ik bekend met het feit dat straling en bijvoorbeeld WIFI niet zo best is voor onze cellen en dat we nogal belast kunnen zijn met straling. Maar verder? Och… het zou zo’n vaart wel niet lopen (dacht ik...).

Alles op z'n kop door elektrosmog

En opeens was het moment daar. Tijdens mijn studie kwam het onderwerp elektrosmog aan de orde. Veel mensen zijn belast en vertonen hierdoor vage klachten. Ze zijn moe, voelen zich niet vitaal, hebben onverklaarbare kwalen en tijdens onderzoek in zowel het reguliere als het complementaire circuit wordt niks gevonden. Al luisterend en lezend moest ik vaak aan mijn dochter denken. Slapen was al tijden een steeds groter wordend probleem. Wij keken er al niet meer van op, als ze soms om één uur ’s nachts aan ons bed stond omdat ze de slaap niet kon vatten. Alles heb ik uit de kast getrokken om haar ritme weer op orde te brengen: geen tv voor het slapen gaan, geen telefoon, slaapthee, slaapdruppels, etherische oliën en zélfs melatonine (hoewel ik daar zeker geen voorstander van ben en zeker niet bij een kind), het hielp allemaal he-le-maal NIKS. Ontzettend frustrerend voor ons allemaal. De dag dat het bioresonantieapparaat in mijn praktijk kwam heb ik haar, zoals je wellicht al had verwacht, onmiddellijk in de stoel gezet en ben ik haar gaan testen. En daar was-ie dan! Dé elektrosmog. Boosdoener van deze tijd. Op school wordt er gewerkt met een tablet of een laptop, thuis hangen ze voor de tv of zitten te gamen, draadloze koptelefoons bedekken de schedel, lampen staan aan, digitale wekkerradio’s naast het bed (wist je dat zo’n wekker naast je bed een magnetisch veld heeft dat sterker is dan wanneer je je bed recht onder een hoogspanningsleiding zet?) , WIFI all over, mobieltjes en natuurlijk zendmasten.

Het is wetenschappelijk bekend dat hoogfrequente straling diverse ziektes kan veroorzaken en stimuleren, waaronder verschillende kankervormen. Ook veel minder ernstige klachten zoals hartritmestoornissen, chronische vermoeidheid en ja, ook slaapstoornissen kunnen worden veroorzaakt door elektrische en magnetische velden. Dat het dus verstoort is een feit, hoeveel last je er van hebt is per persoon verschillend. De discussie bij de officiële instanties draait nu dan ook om de vraag welke hoeveelheid straling ziek maakt. Het doet mij denken aan de tabak, asbest, formaldehyde etc… vele jaren en slachtoffers later wordt het gevaar juist ingeschat.

Je ontkomt er niet aan. Elektrosmog is overal. Is dat reden voor paniek? Nee. Reden voor voorzichtigheid? Ik denk zeker van wel. Kijk voor jezelf eens waar je je leefomgeving wat “schoner” kunt maken. Je slaapkamer bijvoorbeeld. Zó belangrijk! Trek gewoon eens die stekkers uit het stopcontact van apparatuur en lampjes als ze niet aan hoeven te zijn. De stekker van je elektrisch verstelbare bedbodem, mocht je die hebben. Telefoons horen niet op een slaapkamer, dus lekker deleten die boel of in ieder geval op vliegtuigstand en de wekkerradio het raam uit.

Voor mij was het ook de reden om te kiezen voor een bioresonantieapparaat zonder elektrosmog. Geen stopcontacten nodig tijdens het testen en meten en geen WIFI voor een gekoppelde computer. Sterker nog. De WIFI is uit als je bij mij in de praktijk komt. Ook van jouw telefoon;)

Oh, en of het verwijderen en aanpassen van elektrosmog mijn dochter geholpen heeft? Zeker! Om negen uur ’s avonds ligt ze weer heerlijk te slapen. Fijn!


Lummie Maria

Dit blog artikel is geschreven door Lummie Maria, een gepassioneerde bioresonantie - en natuurgeneeskundig therapeut. Daarnaast is zij al ruim 20 jaar drogist in hart en nieren. Lummie Maria heeft zich gespecialiseerd in de homeo-en fytotherapie, in voeding, orthomoleculaire supplementen, Bach Bloesemtherapie en overige natuurlijke levenswijzen. Lees meer over Lummie Maria