Opgeruimd staat netjes
Praktijk Given

Ik hoor ‘m vaak voorbij komen: “je lichaam is je tempel”. Prachtig en in mijn ogen ook zeker waar. Maar als jouw lichaam je tempel is, waarom accepteer je dan zoveel zwerfvuil in die tempel en waarom veeg je het zelf vaak nog naar binnen ook?

In mijn praktijk test ik mensen o.a. op tekorten in het lichaam, maar daarnaast neem ik altijd het stukje toxische (giftige) belasting mee. Waarom? Omdat veel mensen chronisch moe zijn, hormoonproblemen hebben, vastlopen met afvallen, veelvuldig rondlopen met hoofdpijn of chronisch ziek zijn en gifstoffen hebben hier een héle grote invloed op. Opruimen dus die handel.

Een gezond lichaam kan heel goed zelf toxinen scheiden van voedingsstoffen via het darmstelsel, de nieren, het urinestelsel en de lever. Daarnaast worden gifstoffen ingekapseld in je vetcellen, daar lijken ze in eerste instantie weinig schade te geven (op je cellulitis na dan…). Maar hoe meer toxische stoffen we binnen krijgen, hoe vervuilder we raken en op een gegeven ogenblik is het gewoon klaar. De emmer loopt over. We worden ziek en we krijgen klachten.

Logisch ook toch? Het is een beetje vreemd om van je lichaam te verwachten dat het je energie zal geven en vitaal kan houden terwijl er op veel verschillende manieren constant zwerfvuil in wordt gegooid.

Opgeruimd staat netjes

Hoe komt al dat zwerfvuil in ons lichaam?
Voeding is de grootste boosdoener. We werken van alles, vaak ondoordacht, naar binnen. Bewerkte voedingsmiddelen staan van stijf van toevoegingen die er niet in thuishoren. Die stoffen kunnen 100x EU-gekeurd zijn, dat zegt je lichaam niets, kan ik je vertellen. Witmeel, suikers, E-nummers, en pesticiden op groente en fruit horen domweg niet thuis in onze voeding. Maar ook medicijnen, synthetische lichaamsverzorging, fijnstof (luchtvervuiling) veroorzaken zwerfvuil in je lichaam. Net als een ongezonde levensstijl; van roken, het gebruik van alcohol en het eten van vlees wordt je lichaam evenmin blij.

Een hopeloze situatie?
Godzijdank niet. We zijn zó verschrikkelijk mooi gemaakt, dat ons lichaam een zelfherstellend vermogen heeft. Met de juiste hulp en inzet van onze kant kunnen we haar helpen om de gif- en afvalstoffen kwijt te raken. En ja, dat vraagt wel wat van je. Stukje omdenken wat betreft je voeding, bewuster omgaan met hetgeen je op je lichaam smeert en erin stopt aan bijvoorbeeld medicijnen en natuurlijk: ontgiften!

Hoe kun je je lichaam helpen ontgiften?
Er zijn verschillende mogelijkheden om je lichaam liefdevol een handje te helpen. Denk aan bovenstaande adviezen wat betreft voeding en leefstijl, maar ook kruiden, detoxkuren, sapvasten, en bioresonantie kunnen je een vriendelijk handje helpen. Laat je goed informeren voordat je aan een detox- of sapvastenkuur begint!

Milde hulpmiddelen die je eigenhandig alvast in kunt zetten zijn bijvoorbeeld de paardenbloem en het brandnetelblad. Deze zijn te drinken als een thee.

Hou ook je mineralen in de gaten. Toxische stoffen hebben mineralen nodig om zich aan te binden en zo het lichaam te verlaten.

En heel simpel: drink water! En dan niet 100 slokjes verdeeld over de dag, maar 3x per dag 3 glazen. Te beginnen meteen na het opstaan.

Let daarnaast op je ademhaling, 3x per dag bewust door de neus inademen en langdurig uitademen ruimen toxinen op. En last but not least (daar hebben we ‘m weer) douche koud af. Je immuunsysteem is je dankbaar.

Een leefstijlverandering vraagt om inzet van de persoon in kwestie. Er is geen instant genezing. Je springt ook niet van de eerste tree van de trap onmiddellijk op de bovenste, maar de eerste stap is gezet en daarmee maak je wel onmiddellijk een begin naar energieke levenslust.


Lummie Maria

Dit blog artikel is geschreven door Lummie Maria, een gepassioneerde bioresonantie - en natuurgeneeskundig therapeut. Daarnaast is zij al ruim 20 jaar drogist in hart en nieren. Lummie Maria heeft zich gespecialiseerd in de homeo-en fytotherapie, in voeding, orthomoleculaire supplementen, Bach Bloesemtherapie en overige natuurlijke levenswijzen. Lees meer over Lummie Maria